Wat zijn de kenmerken van Koop Goedkoop?

  • Een Koop Goedkoopwoning is minimaal 20 procent goedkoper dan een normale koopwoning. Daarom kunt u ook met een lager inkomen een hypotheek afsluiten en de woning kopen.
  • Als eigenaar van een Koop Goedkoopwoning heeft u dezelfde rechten en plichten als iedere andere eigenaar van een woning. U mag uw woning naar eigen wens aanpassen. Ook de grond kunt u gebruiken, bijvoorbeeld om op te bouwen.
  • U kunt de Koop Goedkoopwoning vrij verkopen. Daarbij kunt u optimaal profiteren van een positieve waardeontwikkeling van de woning. De woningcorporatie heeft het eerste recht op terugkoop, maar is dit niet verplicht. De nieuwe koper profiteert net als u van de korting.* (zie onderaan deze pagina)
  • Een Koop Goedkoopwoning is fiscaal aantrekkelijk. Zowel de rentelasten voor de hypotheek als de vergoeding die u betaalt voor de grond zijn fiscaal aftrekbaar.
  • Wanneer u als eigenaar van een Koop Goedkoopwoning meer gaat verdienen, heeft dit géén invloed op de vergoeding die u betaalt voor de grond. U blijft ook dan profiteren van de aantrekkelijke korting.

* Koop Goedkoop kent twee vormen: Model A en Model B. Het verschil is dat alleen bij Model A de nieuwe kopervolledig profiteert van de korting op de te betalen vergoeding voor de grond. Informeer bij de woningcorporatie of makelaar welk model voor u van toepassing is.